romana  english  deutsch

  ■ Servicii

Prevederi de proiectare seismica pentru sisteme de depozitare conform codului P100/2013


Prevederile codului au in vedere, in cazul actiunii cutremurului, urmatoarele:
- protectia vietii si integritatii fizice a persoanelor,
- mentinerea fara intrerupere a desfasurarii de activittii si servicii esentiale
pentru viata sociala si economica,
- evitarea producerii de explozii sau degajari de substante periculoase;
- limitarea pagubelor materiale.

Datorita caracterului imprevizibil, pronuntat aleator al cutremurelor, eficienta masurilor de protectie seismica  prezinta un anumit grad de incertitudine. Astfel, calitatea proiectelor si performantelor structurilor trebuie evaluata prin masura în care se respecta prevederile codului si nu prin prisma aparitiei, în cazul unei constructii individuale, a unor urmari mai deosebite.
Conform Codului P 100/2013, calculul seismic este obligatoriu pentru toate componentele nestructurale, inclusiv pentru rafturile de depozitare. (vezi Punctul 10.1.2.D.3 - Mobilier si alte dotari - Rafturi din magazine si din depozite accesibile publicului). Conditiile stabilite prin acest cod au caracter minimal si nu sunt limitative.
Aceste prevederi legale se aplica pentru toate sistemele de depozitare nou montate in zonele cu acces public. Rafturile de depozitare din depozitele accesibile publicului trebuie sa fie calculate si produse pentru utilizare in zone seismice conform normelor in vigoare. Neindeplinirea obligatiilor stabilite de lege atrage raspunderea detinatorului sistemului de depozitare. În cazul accidentelor rezultate din nerespectarea acestor reglementari, care pot produce tertilor daune umane si materiale, detinatorul rafturilor neconforme este raspunzator.
Pentru a va asigura de concordanta cu noile prevederi de siguranta, trebuie sa achizitionati doar sisteme de rafturi calculate conform standardului seismic P100. Firma Baibia Kind va poate oferi la cerere o astfel de solutie de depozitare, calculata seismic conform reglementarilor codului P100.

     
© 2010-2019 BaibiaKind srl. Toate drepturile sunt rezervate.
web-design by Pergamo