Gravitaționale Push Back (high density)

Sistemele de depozitare pentru paleti de tip Push-Back sunt sisteme dinamice de depozitare de inalta densitate. Paletii sunt incarcati in sistem pe carucioare telescopice, fiecare fiind impins pe raft de catre paletul urmator.

Sistemul de depozitare paletizata gravitationala Push-back este un sistem compact si solid caracterizat prin fiabiliate, un sistem care nu necesita sudare sau vopsire in anumite cazuri. Proprietatile avansate de rulare ale rolelor impreuna cu rulmentii de inalta calitate permit o inclinatie minima de numai 2,5% care duce la reducerea presiunii asupra intregii constructii. Aceasta inclinatie minima ajuta foarte mult la incarcarea si descarcarea paletilor.

Reprezinta solutia ideala pentru depozitarea paletilor in conformitate cu principiul de depozitare LIFO (Last-in, First-out / Ultimul-intrat, primul iesit). Inclinarea mica in zona de operare reduce impactul fortei de forfecare dintre paleti.

rafturi pentru depozitare paletizata gravitationale Push back high density

Rafturile traditionale pot fi cu usurinta modernizate si transformate in rafturi gravitationale de tip Push-back. Sistemul este foarte potrivit pentru utilizarea in spatii de depozitare cu temperaturi foarte joase. Acesta solutie este de asemenea foarte potrivita pentru transformarea si modernizarea rafturilor de tip drive-in – in acest fel, fiecare nivel poate avea paleti cu produse diferite iar, pe de alta parte, nu se mai pierde timpul cu manipularea paletilor in interiorul canalelor de drive-in. Acest sistem de depozitare paletizata de tip Push-back creste securitatea si eficienta in interiorul depozitului.

Paleti cu diferite tipo-dimensiuni pot fi stocati impreuna

Push Sistemul Push-back in cazul utilizarii pe rafturi cu profil rectangular de lonjeron.

Sistemul Push-back in cazul utilizarii pe rafturi cu profil rectangular de lonjeron.

Protejare perfecta a produselor in timpul operatiunilor

Datorita insertiilor orizontale, sistemul nostru de depozitare de tip Push-back poate fi operat cu stivuitoare la care nu este necesara inclinarea catargului.

Solutia Baibia Kind:

marfa de pe paleti este protejata datorita faptului ca stivuitorul impinge direct caruciorul si nu paletul sau marfa de pe el. Sistemul nostru de depozitare de tip Push-back permite asezarea orizontala fara a fi necesara inclinarea catargului stivuitorului. Forta de impingere actioneaza caruciorul si nu distruge bunurile de pe palet.

Solutia conventionala:

in varianta conventionala produsele sunt deteriorate datorita faptului ca paletul care urmeaza sa fie stocat impinge bunurile de pe paletul existent si nu caruciorul. Produsele de pe paleti se lovesc unele de altele datorita inclinarii paletilor.

Specificatii

Vezi mai mult

Specificatii tehnice

 • proprietatile avansate de rulare ale rolelor si rulmentii de inalta calitate permit o inclinatie minima de numai 2,5%
 • inlocuire simpla si rapida a rolelor
 • optional se pot dota cu perii de curatare
 • prima pozitie de palet poate fi echipata optional cu protectii anti-indepartare
 • identificarea prin culori a nivelelor de incarcare
 • optional dotarea cu suporti speciali pentru spicile deteriorate ale paletilor
 • putem realiza la solicitarea clientilor si solutii speciale

Date tehnice

 • adancime: maxim 5 paleti
 • in versiuni speciale: maxim 6 paleti in adancime
 • greutate maxima palet: 1OOOkg. in versiuni standard, dar la cerere poate creste
 • aplicatii: in special pentru spatiile de depozitare frigorifice

Beneficii

Paletii pot fi depozitati cate doi, trei pana la maxim sase in adancime. Paletii sunt incarcati si descarcati pe aceeasi parte (last-in, first-out), ceea ce reduce distantele de circulare si reduce timpii de manipulare. Carucioarele incarcate se intorc pe marginea raftului cand paletul anterior este descarcat, datorita fortei gravitationale. Constructia carucioarelor permite amestecarea tipurilor de produse si paleti si chiar folosirea paletilor de calitate slaba pe acelasi raft si chiar pe acelasi culoar. Este disponibila o gama variata de dimensiuni ale carucioarelor, pentru a se potrivi pentru toate tipurile si dimensiunile de paleti. Codarea dupa culori a carucioarelor ajuta la identificarea stocurilor iar sistemul de roti asigura un rulaj lin si stabil, chiar in medii dificile cum sunt cele ale unui depozit frigorific.

Cand este utilizat integral, acest sistem poate oferi grade foarte ridicate de ocupare in comparatie cu sistemul de depozitare clasic sau cu sistemul drive-in.

 • acces rapid si usor la toate pozitiile de paleti depozitati
 • un singur culoar de acces pentru mai multe blocuri de depozitare
 • utilizare maxima spatiului orizontal
 • potrivit pentru depozitare in depozite frigorifice
 • paletii sunt adusi automat la marginea raftului
 • accesibil pe baza principiului primul intrat - primul iesit
 • necesita o mentenanta scazuta

Catalog - RACK & ROLL

© BAIBIA KIND srl
Str. Poligonului nr.9, Ploiești, ROMÂNIA

tel. O244 598 445
mobil O743 224 242

contact@baibia.ro

program:
L - V: 8.OO -17.OO
S - D: închis