romana  english  deutsch

Solutii automatizate de depozitare


Autosat® este o solutie inovatoare de stocare automata a paletilor.
AUTOSAT® reprezinta un sistem de transfer automat, capabil sa se deplaseze in interiorul rafturilor drive-in, oferind o stocare de inalta densitate. Controlat de un emitator radio interactiv, Autosat incarca, descarca si aranjeaza paletii in canalele rafturilor drive-in. Mutat de catre un motostivuitor traditional, Autosat functioneaza in fiecare canal in conformitate cu procedurile FIFO (First In First Out) si LIFO (Last In First Out).
Autosat este ideal pentru depozitele frigorifice din industria alimentara, unde temperaturile pot ajunge pana la -30oC. Intr-un astfel de mediu sistemul de stocare trebuie sa maximizeze numarul de paleti si sa ofere putine spatii libere, optimzand-se astfel raportul beneficii / costuri.

Principalele avantaje ale AUTOSAT®:

- Sistem eficient de stocare compacta pentru depozite
- Optimizarea depozitarii
- Nivelul scazut de riscuri sau de stres al personalului
- Nivelul scazut de riscuri sau de daune ale utilajelor si echipamentelor de incarcare

Avantajele specifice ale AUTOSAT®:

- Modul "Sub-zero" (BZ) pentru medii cu temperaturi scazute, de pana la -30oC
- Modele diferite pentru diferite dimensiuni ale paletilor
- Stabilirea decalajului dintre paleti cu ajutorul telecomenzii
- Capacitate maxima de pana la 1.500 kg
- Control de la distanta interactiv, pana la 150 m in camp deschis
- Baterie ion-litiu.


FIFO

Metoda de stocare utilizata in industria alimentara si farmaceutica, datorita unui management precis al datelor de expirare. Este favorizata iesirea paletilor care contin bunuri produse mai devreme, paletii care au fost depozitati primii. Autosat - in aceste conditii - permite stocarea pe o parte si colectarea pe partea opusa a sistemului de rafturi. Este necesar, prin urmare, cele doua fronturi de rafturi sa fie libere, sa se permita stocarea si colectarea.


LIFO

Metoda de depozitare pentru produsele care nu au date de expirare, astfel incat optiunea FIFO nu este necesara, daca nu s-a solicitat altfel de catre client. Autosat permite depozitarea si colectarea de pe aceeasi parte a sistemului de rafturi. In aceasta situatie este necesara o singura parte libera a raftului.
FUNCTII STANDARD:


INCARCAREA


Autosat este pozitionat pe prima setare - Acasa (Home) si pus cu ajutorul motostivuitorului pe canalul pe care e necesara manipularea paletilor. Apoi, operatorul pune paletul pe Autosat. Selectarea functiei de incarcare (Load) de pe telecomanda ridica paletul si il transporta pana la prima pozitie disponibila in cadrul canalului, apoi revine la pozitia initiala (Acasa).

DESCARCAREA


Autosat este pozitionat pe prima setare - Acasa (Home) si pus cu motostivuitorul pe canalul necesar. Prin utilizarea functiei de Descarcare (Unload) de pe telecomanda, Autosat se misca de-a lungul canalului pana la primul palet. Apoi il ridica si-l aduce Acasa, unde este preluat de catre operator. Daca paletul nu este luat cu motostivuitorul, Autosat nu poate incepe o noua functie, cu exceptia cazului in care functia PLUS este selectata.

DESCARCAREA CONTINUA


Prin selectarea o singura data a butonului Descarcare Continua (Continuous Unload) de pe telecomanda, operatorul incepe functia de multiple descarcari de pe acelasi canal, fara a fi nevoie sa selecteze repetat aceeasi setare.

MODUL MANUAL


Autosat este controlat exclusiv de catre emitatorul radio. Fiecare functie este reglementata de comenzi individuale, cum ar fi cea de ridicare, mutare a paletului si de descarcare.

MODIFICAREA DISTANTEI DE DEPOZITARE (de la 20 la 150 mm)


Distanta standard dintre doi paleti consecutivi este de 40 mm. In cazul paletilor care ies din gabarit este posibila modificarea (marirea) acestei distante pana la 120 mm.

FUNCTII ADITIONALE:


INCARCAREA CONTINUA


Prin selectarea o data a butonului Incarcare Continua (Continuous Load) de pe telecomanda, operatorul porneste o functie de incarcare multipla pe acelasi canal, fara a fi nevoie sa selecteze repetat aceeasi setare.

DESCARCAREA CONTINUA PLUS


Aceasta setare permite o descarcare mai rapida. Este similara cu functia de descarcare continua, dar aici Autosat nu asteapta ca paletul sa fie luat. Aparatul va continua cu un alt palet, asteptand apoi ca primul sa fie luate de catre operator, creandu-se astfel o coada de paleti.

COMPACTAREA "Push"


Autosat rearanjeaza automat paletii, prin utilizarea locurilor disponibile. Aceasta functie este pentru modul FIFO.

COMPACTAREA "Pull"


Autosat rearanjeaza automat paletii, prin utilizarea locurilor disponibile. Aceasta functie este pentru modul FIFO.

INVENTARIEREA


Datorita senzorilor superiori, Autosat este capabil sa contorizeze paletii de pe un singur culoar sau de pe mai multe culoare. Numarul total de paleti de pe un culoar sau din tot depozitul este afisat pe ecranul telecomenzii. Functia este utila in cazul culoarelor lungi.

EVITAREA COLIZIUNII


Aceasta functie este recomandabila atunci cand sunt in uz mai multe masini Autosat. Aparatele sunt capabile sa se intercepteze reciproc, pentru a evita astfel coliziunea. Aceasta functie se foloseste in cazul depozitarii FIFO.

MULTIPALLET


Aceasta operatie asigura buna functionare a depozitului - este foarte utila in cazul paletilor cu adancimi diferite de pe acelasi canal.

DIAGNOSTIC


In cazul aparitiei unei probleme la aparat, telecomanada afiseaza codul de eroare.
     
© 2010-2019 BaibiaKind srl. Toate drepturile sunt rezervate.
web-design by Pergamo